Atferd og kommunikasjon

Hjem Forum Åpent forum Starte på scratch med dempende signaler Atferd og kommunikasjon

#2206010 Rapporter misbruk

Lurifaks
Participant

>det jeg lærte var akkurat det du sier: ros og belønn vær eneste ting. sett gjerne navn på, når hunden slikker seg på snuten sier du slikke snute, når han rister seg, sier du riste seg og belønn og så videre!

Fint å lære hunden ulike ting, men når du lærer hunden å vise atferder på denne måten tror jeg ikke hunden vil bruke de mot andre hunder og at dette da har kommunikativ verdi.

Har diskutert dette utallige ganger her på Canis, alle de «dempende» signalene har nødvendigvis ikke kommunikativ verdi.

Hunder lærer å kommunisere primært i sosialiseringsperioden. Men de kan også lære dette senere, men hovedfundamentet legges i sosialiseringsperioden. Hunder som ikke er gode til å kommunisere kan være dårlige forde de manger viktig lærring tidlig i livet. Samtidig har også en genetisk ballast.

Mine hunder er stort sett flinke til å kommunisere med hverandre, bortsett fra en. Hun havner ofte i konflikter med ukjente hunder pga dette.

Altså, å lære hunder atferd som det beskrives over her vil ikke nødvendigvis gjøre hundene bedre til å kommunisere med hverandre. Men de kan bli flinke til å vise disse atferdene ovenfor mennesker fordi vi har forsterket de. Sammenhengen en lærer disse signalene i er også viktig.

Lurifaks