Mer om baklengskjeding og freestyle

Hjem Forum Klikkertrening ´Anderledes´ klikkertrening Mer om baklengskjeding og freestyle

#2388887 Rapporter misbruk

ln
Participant

Helt enig. Ett eneste program er enkelt å baklengskjede. Og enda enklere med deler av rutinen. Det jeg mener er utfordingen med baklengskjeding i freestyle er at vi faktisk _endrer_ program relativt ofte. Og har gjerne flere program samtidig, som innholder mange av de samme elementene, men med litt ulik vri og ulik rekkefølge. I freestyle må vi altså være kreative på flere nivå. 😉 Det kan ikke være tvil om at det da blir en større utfordring å baklengskjede freestyleøvelser, som stadig skifter rekkefølge og utseende, sammenlignet med lydighetsøvelser som alltid er konstante og skal se helt likedan ut. År etter år.

At det er _mulig_ å baklengskjede stadig nye rutiner – det tror jeg, men optimal trening? Tja.. Kanskje for noen 🙂 I lydighet baklengskjeder jeg konsekvent. I freestyle har jeg ikke funnet det like hensiktsmessig og optimalt. Bortsett fra for mindre elementer av hele rutinen.

Fri ved foten er forresten også en lydighetsøvelse det er vanskelig å baklengskjede, nettopp fordi rekkefølgen av momenter varierer i for stor grad.

Ellen