Om oss:

Hjem Forum Fugler Høns Om oss:

#3296776 Rapporter misbruk

ElvisPresley
Participant

Kan jo fortelle om oss da:

Vi var skikkelig G R Ø N N E på både gård og høns men har nå erfaring fra begge deler =)

1. Vi har brahma. De tåler 25minusgrader og har fjær overalt og ingen kam. Hanen har en BITTELitEN rød kam. Da får de ikke forfrysninger på kammen/føttene i minusgradene. En tung rase, legger egg ca annenhver dag, ikke så mye, men nok til meg og husstanden min =) Lever lengre enn andre raser, gamle når de er fem år. Familievennlig og kjælne.

2. Spisr OPPDRETTFÒR fra Norgesfòr, evt kan du bruke felleskjøpet. En mangekilos sekk koster 140kr og går på 2mnd, men vi har liten flokk på maks fem dyr da det holder for hobbystørrelse.

3. hagen vår er diger og de har døra oppe døgnet rundt så lenge gresset er grønt. Går ut og inn selv og spiser så og si ikke kraftòr når det er gress/ugress å ete. Ingen inngjerding ute, de går fritt. Aldri hatt trøbbel med rovdyr.

4. Spiser ikke blomster/busker så hagen holder seg fin men liker å sparke opp jord og ete frø så du må ha et lite gjerde rundt beddet hvis du skal så/plante nye blomster med ny jord.

5. Vi klekker av og til kyllinger på våren i rugemaskin -et eget tema. Brahmaen er tung og klønete, kan tråkke på egne egg, men det er sjelden… men derfor ruger vi ut kyllingene selv med kontroll.

6. Har en hane og tre høner, funker fint, fredelig rase som ikke hakker og «plager» så fælt som andre raser.

7. Så lenge de er ute, fra mai til snøen legger seg, så koster jeg ut buret 1gang per måned. De er jo nesten ikke inne. Om vinteren koster jeg annenhver uke. Koster ut og legger på flis. Har gammelt tregulv.

8. Vi har en lang vaglepinne tvers gjennom hønseburet og to kasser på gulvet som hønene ligger tett inni for å legge egg (de vil jo ikke ha en hver, bare dele for det er så hyggelig!) Høner bestemmer ALT SELV så lager du noe fancy greier de ikke liker kan du bare kaste det… vi har gitt opp å lage fine trapper og rugekasser, våre liker bare sære, kjedelige ting. Ei høne ruger OPPÅ HARDE kassa blant bensinkanner. Nytter ikke flytte på hu, da blir det sure miner…

9. Låven vår er diger og uisolert, vi gjerdet med hønsenetting et område, størrelse ikke så farlig da de trenger liten plass, men vi vil gjerne de skal gå litt rundt å kose seg på vinteren så har litt større enn normalt. Netting fra tak til gulv.

10. vi har kun en varmelampe fra taket men de bryr seg ikke om å holde varmen under den i kulda. Bare ligger tett sammen i rugekassa blandt flis så er de fornøyd. Derfor vi valgt så hardfør rase.

Du trenger:

-bygge kasse til ruging (eller kjøpe en eske. De sitter inni hva som helst)

-jord til å rulle seg i, de «vasker» seg der. Sand er bra men våre LIKER IKKE sand å bruker kun jord om sommeren. Nekter å rulle seg på vinteren med andre ord da jorda er full av snø…må være jord fra plenen må skjønne =p

-forings- og vanneautomat fra felleskjøpet som skal henge fra taket for å holde dritt unna

– flis/halm

-varme om du velger en mindre hardfør rase

-vaglepinne, ikke styr med mange størrelser og varianter. En eneste kjedelig lang duger. De liker å sitte tett om natta på den

 

Billig og enkel hobby med masse glede =)