Hei og tusen takk for veldig interessante svar i din spalte.
Jeg har en rottweiler, hann, på 6 år som helt til nå har vært helt uten sykdom. Hans første 4 år gikk vi på tørrfor, de 2 siste i hovedsak på Norwegian Polar. Det siste året (kanskje litt mer) har han stort sett daglig fått kjøttbein vi har kjøpt hos slakter.
I sommer (beg. av august) begynte det å bli rødt og hovent mellom potene på ene forlabben. Har nå også kommet på andre forlabb. I tillegg har det kommet mange «kuler» i nakken. Vet. sier dette er betennelse og han går nå på antibiotika for 6. uke på rad (stakkars dyr). Han tåler ikke prednisolon (skjelver og pulsen går veldig fort). Blodprøve har nå fastslått at det er allergi (positivt utslag på alle 6 hovedgrupper). Undergruppene må vi finne ut av etterhvert. Dvs. plutselig bare oppstått kjempeallergi.
Har fått beskjed om å gå over til tørrfor da NP kan gi alleri i seg selv. Etter hva jeg har lest det siste året (bøker/Canis ++) blir dette helt feil for meg. Men er det noe med liten skrift jeg ikke har fått med meg?
Vanskelig å argumentere overfor behandlende vet. som er helt skråsikker i sine meninger.
Kan du hjelpe meg? Hva bør jeg gi hunden min av mat?
Hilsen Ellen