barn og hund

hei

jeg har en belger hannhund på 4 år som ikke er vant til barn, han bjeffer når de kommer for nære spesiellt hvis de bråker mye.Vi har heller ingen barn i vennekretsen vår. Han er ikke spesiellt interessert i andre en de menneskene han kjenner. Det tar litt tid før han blir fortrolig med nye mennesker men da er han veldig trofast og finner seg i alt. Hvordan tror du det går hvis vi får egne barn ?? man leser så mye skrekk historier i aviser om barn og hund.

mvh

labbetuss

Svar fra Turid Rugaas

Det kommer til å gå helt utmerket. Det som hører til flokken blir noe helt annet, og hvis dere lar ham få ta del i det å være sammen med barnet, ikke kjefter på ham hver gang han vil ta kontakt osv så kommer hunden din til å bli verdens beste barnepasser. Det er ingen som er så flinke og tålmodigesom hunder er med valper, og barnet blir en valp i familien.

Det kan bli litt konflikter hvis dere ikke lar ham få være med i familiekretsen, når barnet begynner å krabbe rundt og sneere gå og vil være ganske plagsomt, men da må hunden beskyttes for barnet – det ansvaret må dere ta.

Jeg hadde 4 hunder da det ble tvillinger her i huset (barnebarn), og 2 av dem kunne sant og si ikke fordra unger. Det ble aldri noe problem. De gikk sin vei hvis de ble lei, og barna fikk aldri lov å plage dem. Den som var surest på unger generelt var den som passet på dem så de ikke gikk seg bort når de ble så store, og kom og sladret til moren når ungene skrek og hun ikke hadde hørt det.

I tilfelle med skrekkhistorier så har folk gjort gale og helt utilgiveølige bommerter, som å sette en liten unge og en hund alene i et rom, barnet gjør som barn gjør og kan virkelige være stygge. De kan ha latt barn forstyrre hunder som sover eller spiser, det er forbudt og må passes på. Men stort sett finner hunder seg i utrolig mye (mer enn meg !)

Et barn er bare en valp i flokken, og ingen i verden er bedre valpe-oppdragere enn hunder. Jo, kanskje ulver er et hakk bedre.

Det kommer til å gå helt fint. Men dere kan også lære hunden å like barn, det er en enkel og effektiv læring på det. For hundens skyld synes jeg nok dere burde gjøre det. Det er ikke godt å føle seg utrygg.