Er hu redd, underdanig eller bare litt spesiell?

For tida har je ei tispe på besøk som har løpetid(litt strev med en kåt hannhund, men det går greit).

Det som er med Molly er at hvis vi roser´a eller tar tak under haka i halsbåndet, legger´a seg ned. Innimellom legger´a seg itte når vi tæg tak i halsbåndet, men hu gjør det nesten alltid..

Er´a redd oss(virker itte slik sea hu hyler med en gang vi stenger´a inne i et rom vi itte er i), underdanig eller rett og slett rar?

Julie,
www.freewebs.com/salmio2me

Svar fra Runar Næss

Hei Julie

Molly er ikke nødvendigvis redd for dere, men hun ER redd for å bli tatt i halsbåndet eller i «kragen». Hvordan hun har blitt det vet jeg ikke, men det har sikkert en enkel og logisk forklaring. Mange hunder som har blitt trent på «gammeldags» måte (med fysisk straff) er redd for å bli tatt rundt halsen. Heldigvis velger Molly å legge seg ned. Mange hunder velger å bite 🙁 Så det er ikke noe rart med Molly. Hun vil bare være sammen med familien sin, men helst uten å bli tatt i kragen.

Kjøp en bok som heter: Ikke Skyt Hunden, av Karen Pryor, og få HELE FAMILIEN til å lese boka. Så kan dere legge opp et treningsprogram der Molly eter hvert lærer at det er helt OK å bli tatt på rundt halsen, på en positiv måte.

Lykke til.

Mvh,
Runar