Hei!
Jeg har en normalt aktiv goldenhann på 3 år. Han får ca. 1,5 t. tur per dag. I tillegg trener vi litt bruks 1-2 ganger per uke. Hvor mye rått kjøtt kan jeg gi han, hva slags kjøtt og hvor kjøper jeg det? Regner med at det ikke er biffer fra butikken. Og hvor mye kan jeg gi av lever?
Han har ikke fått den slags mat tidligere.
Hilsen Siv
Svar fra Jan Vidar Dahle
Prat med en hundekjører i området du bor (hadde jeg visst mer om hvor du bor så skulle du fått en adresse). Vanlig pris på kjøtt og innmat er fem kroner kiloet. Dersom du bruker oppmalt kuvom i kombinasjon med kjøtt, ville 250 gram av hver per dag være et greit startpunkt.
Hunden trenger ikke noen tilvenningstid, men du kan være forberedt på at det tar noen dager før hunden får helt fast og mørk avføring. Ved brukt av rødt kjøtt kan du godt bruke vesentlig mer enn om du bruker vom. Kjøtt er jo magert, bortsett fra sauekjøtt. Et halvt kilo kjøtt sammen med 250 gram tørrfôr kan passe som en begynnelse. Lever kan du ikke gi like mye av, siden det gir løs mage og veldig mye A-vitaminer. Men en en til to hektos bit annenhver dag har ikke hunden vondt av.
Dersom du vil bruke mer kjøtt enn tørrfôr så anbefales det at du gir hunden et multivitaminpreparat. Det vitamintilskuddet som selges fra Norsk Dyremat («Provit») regnes som det beste.