FORING MED KJØTT/BEIN

Hei – jeg har lært at hunder ikke skal ha bein fra fugl, fisk og får – men hva slags bein kan du anbefale ?
De skal gies rå – er det ikke fare for bakterier da – eller er jeg helt på «vidda» ?

Kan alle typer kjøtt brukes? Og hva med rein kjøttdeig ?

Vi har brukt kun knotter og annen hundemat samt rester etter middag som vår hund har spist – selv om han ikke er så glad i knotter så spiser han det når han blir sulten nok.

Men – dersom vi kan bruke bein så vil det jo bli dobbel virksning – både tidsfordriv, for og godt for tenner – så hva vil du anbefale ?

For ordens skyld – gutten får er en storpuddel på 2 år som aldre har spist mye og som ligge på ca. 23 kg til tross for at han er 66 cm høy – noe som blir kalt digert !

Hilsen matmor i Østfold

Svar fra Jan Vidar Dahle

Jeg anbefaler alle typer bein, inkludert kyllingbein, bare de er rå. Og alle typer rått kjøtt, men ikke for mye lever på en gang, siden lever i store mengder gir løs mage og overdoser med vitamin A. I tillegg til kjøtt og bein er egg inkludert eggeskallet også super hundemat. Du kan bløtkoke egget, selv om du også kan gi det rått. Bløtkoking gir dog best utnyttelse av proteinene.

Gi for all del puddelen bein med kjøtt på! Den trenger mineralene, energien og tidsfordrivet. For tennene er jo dette veldig viktig.