Fremadsending til kjegle kl. II – laber fart og usikkerhet

Har lest en del av tidligere svar på spørsmål om denne øvelsen, men finner ikke løsningen på vårt problem.
Har lært inn øvelsen som beskrevet i «Lydighetstrening i teori og praksis» og har nå en super øvelse med (som regel) god fart hjemme i hagen og når han ser at jeg setter ut kjegla.
Men når vi er på treningsbanen eller andre steder skjer det enten at han traver sakte ut eller at han stopper et par meter fra meg og ikke «tørr» å gå ut.
På meg virker det som om han er hjelpeavhenig på den måten at han må se at kjegla utplasseres.
Men innimellom slår han til med superduper fart rett ut uten å nøle uten å ha sett at jeg har satt ut kjegla så jeg vet jo på den måten at han egentlig «kan» øvelsen…
Har du noen gode råd på hvordan jeg kan jobbe med dette?
Må legge til at han på MH viste tydelig at han ikke eier mot, har litt nerver og sliter med konsentrasjon…

Svar fra Marianne Tønseth

Hei
Jeg ville jobbet mye med at han frivillig løper ut til kjegla og får knallbelønning i fartsretningen.Sett alltid ut kjeglen på forhånd slik at han ikke blir avhengig av å se at den blir satt ut. Pass også på at du får trent på dette i nye miljøer og med forskjellige forstyrrelser, fremdeles frivillig adferd!
Først når dette funker ville jeg lagt på kommando igjen og trent hele øvelsen. Ikke kommander «ut til kjegla» før du ser at han har festet blikket på kjeglen og virkelig er gira på å løpe ut. Kjør korte og intensive økter for å holde farten oppe. Vær svært forsiktig med å feile hunden, det kan fort føre til usikkerhet og lav fart.
Lykke til:)