Fri ved fot – to skritt bakover

Har en hund som svinger ut ved to skritt bakover. Har nok tråkket på den noen ganger, dessverre.
Kan egt. fri ved fot, men hvordan trene for å få en strak bakoverbevegelse. Har trent litt langs gjerder o.l. Det går litt bedre, men hun er fortsatt redd for bakoverbevegelsen.
Kan kloss.

Svar fra Marianne Tønseth

Hei. Det er ikke så uvanlig at hundene kan svinge ut eller eventuelt sette seg når vi trener rygging ved vår venstre side. Det kan ofte være vanskelig for oss å observere hunden ordentlig når den er litt bak oss og det er fort gjort å forsterke feil adferd.
Å jobbe inntil en vegg /gjerde hjelper hunden å holde kroppen rett og gir den noe å styre bakover etter. Vår oppgave blir da å passe på å forsterke når hunden tar noen få skritt bakover, mens den er i bevegelse og FØR den svinger ut eller setter seg. Få eventuelt noen treningskamerater til å klikke for deg hvis du synes det er vanskelig å se hunden. Du kan også lære hunden å rygge foran deg, da er det lettere å se etter korrekte bevegelser. Jobber du inntil en vegg kan du gradvis redusere hjelpen ved å trene inntil en lavere mur, en fortauskant eller en planke langs bakken. Lykke til med treningen:)