Fòring med kjøtt? 7 uker gammel valp.

Sender dette spørsmålet til tre av dere i ekspertpanelet. Hadde vært spennende å høre tre forskjellige synspunkter på dette!

Jeg fòrer hundene mine naturlig, dvs med rått kjøtt og vom (vitaminisert), litt grønt, litt frukt og mye bein. Har kun opplevd positive resultater på dette, på alle hundene.

Nå har vi et valpekull her hjemme, newfoundlandshundvalper. De er nå akkurat syv uker gamle. Den ene valpen skal jeg beholde. Vi har fòret hele kullet på Pro Plan til nå. Jeg har vært litt skeptisk (pysete?) og har ikke turt å fòre en så liten valp naturlig. Har funnet lite forskning på om dette er anbefalt.

I det siste har jeg vel egentlig angret litt på at jeg begynte å fòre henne med tørrfòr. – Jeg vet jo at jeg vil gi henne naturlig fòr etterhvert uansett.

Spørsmålet er altså: Anbefaler dere å starte naturlig fòring på en så ung valp? Hvis ja: noe spesielt jeg bør ta hensyn til i den sammenheng?

Blir veldig glad for svar!

Hilsen fra Merete:-)

Svar fra Jan Vidar Dahle

Selv venter jeg med tørrfôr til hundene er utvokst, fordi jeg anser det som kritisk at fôret har høy kvalitet når valpen er i vekst. Begynner med kjøtt når valpene avvennes, altså først som tilleggsfôr i fireukers alder. Om jeg overtar en valp på sju uker som bare har fått tørrfôr går jeg over til kjøtt, gradvis, over tre dager.

Men jeg kjenner mange som heller gir tørrfôr enn kjøtt før valpene begynner å trenes, og som er fornøyde med dette.

Jan Vidar Dahle