GO’BITER

Hei!
Prøvde å lage go’biter selv, men det ble ikke helt vellykket. Kokte storfelever, delte det i biter og stekte det i stekovnen. Det ble i tørreste laget (men hunden elsket det allikevel).
Har du erfaring med å lage sånt selv? Jeg lurer på hvor lenge det skal koke og deretter steke. Og hvor mange grader skal stekeovnen stå på?
Hvis ikke du vet det, vet du om andre jeg kan spørre?

Svar fra Morten Egtvedt

Så lenge hunden elsket godbitene var de nå ikke helt mislykket!

Det er mange forskjellige måter å gjøre det på, men en metode jeg har lært fra diskusjonsforumet er å male opp leveren i foodprocessor e.l. sammen med egg, mel og hvitløk. Man kan også ha havregryn oppi. Massen du får smøres ut på et bakepapir på et ovnsbrett og tørkes på 175 grader i rundt 25 min (til de er passe tørre uten å være harde eller gjennomstekt). Så er det enkelt å dele opp den flate leverplata med saks.

En annen metode jeg har fått tips om her på spørsmål og svar sidene, er å kjøpe store blokker med frossen lever som først kokes. Når den er gjennomkokt, så skjæres den opp i passe store biter. Så stekes bitene i stekepanna på lav varme for å få bort fukten. Til slutt puttes bitene inn i stekeovnen på bare 50 grader i ca 1 time. Stekeovnen står så halvåpen natta over slik at bitene blir helt tørre.

Så er det bare å si takk til de som har kommet med gode oppskrifter. Hvis du legger inn et innlegg på diskusjonsforumet får du nok enda flere gode oppskrifter på levergodis.

Vennlig hilsen
Cecilie Køste