Jeg henter min rottweilervalp om en uke. Lurer på hva som er greit og bruke som godbit til valpen? Frolic? Tørket lever? Tørket oksekjøtt? Er det noe som ikke anbefales og gi til valp? Kan den f.eks. få griseører eller er det for mye proteiner til en liten tass? Jeg kommer til å bruke MeraDog som for.
På forhånd takk for svar!
Godbit til valp
Svar fra Veterinær Cecilie Strømstad
Hei! Her er noen tips til godbiter til valp:
Tørket lever som du foreslår, eller tørket blodpudding, evt. tørket hjertemuskel (kan fås hos slakter) – alt i veldig små biter. Du kan også lage «leverkjeks» ved å kjøre lever, hvitløk og hvetemel i hurtigmikser, helle blandingen ut i ett tynt lag på bakeplate med bakepapir og steke på lav varme til det er gjennomstekt og tørt. Skjær i bittesmå ruter og avkjøl før du brekker løs bitene. Dette blir både bedre og billigere en Frolic. Skal du kjøpe godbiter en dag du ikke gidder å lage selv, så er frysetørket kjøtt/lever/vom/fisk fine godbiter!
Griseører er flott – men husk at både for dem og for godbiter gjelder «alt med måte» så ikke han blir dårlig i maven! En valp i vekst trenger mye protein, så det skal du ikke være redd for, men mye av det vi gir som godbiter kan være proteiner med lav næringsverdi – og da kan de ikke nyttiggjøre seg det så godt. Proteiner fra brusk, sener og bindevev, og fra glatt muskulatur (hjerte/vom/tarmer) er ikke like bra som protein fra skjelettmuskler, fisk, egg eller fjærkre.
Lykke til med valpen din!
Veterinær Cecilie Strømstad