Hei, jeg så spørsmålet om godis.
Noe jeg bruker på mine hunder er vanlig lever. Jeg kjøper store blokker med frossen lever på Rema som jeg først koker. Når den er gjennomkokt, så skjærer jeg den opp i passe store biter. Så tar jeg fram stekepanna på lav varme for å få bort fukten. Til slutt putter jeg bitene inn i stekeovnen på bare 50 grader i ca 1 time. Så lar jeg stekeovnen stå halvåpen natta over slik at bitene blir helt tørre. Så putter jeg bitene i en stor plastboks som jeg har lett tilgjengelig i frysa. Så er det bare å hente fram biter ettersom man trenger dem. Slike leverbiter tiner i løpet av 5 minutter!
En kilo frossen okselever koster ca 15 kroner. Jeg lager biter av ca 5 kilo av gangen og det holder som godbit til mine 4 hunder i en evighet. Dette er billig! Billigere en fiskepudding! Og hundene mine elsker det og er villige til å jobbe for å få godisen. Når jeg står ved komfyren og koker lever, så har jeg 4 sjarmører stående rundt meg som snuser og snuser og tar kontakt med meg hele tiden i håp om at mamma skulle la det falle ned en bit.
Noe jeg tror er viktig i forbindelse med godis er at den godisen de får under innlæring og trening, aldri skal gies som tilskudd i fôret. Da blir det ikke så interessant. Så hvis man gir pølse som godbit, burde man ikke bruke det i fôret, mener jeg. Det blir på samme måte som en leke. Den leken de kun får låne av og til er mye mere spennende enn den som ligger framme bestandig.
Hva mener du Cecilie?
Hilsen meg