Hannhund på i.5 år og vokting på mat og leker.

Hei.
Jeg har en flott blanding av elghund Og laika/labrador? på 1.5år. Han er en kjempe koselig og lærevillig hund. Han er vant til å være mye sammen med andre hunder både løs og i bånd. Han har i de siste mnd endret adferd.Hvis han er løs sammen med andre hunder, og finner noe spiselig, pinne ,ball etc skal han passe på det. da knurrer han og angriper (biter ikke) med masse lyd og høres veldig sint ut.
Dette har skjedd noen gang, så nå har jeg han alltid i bånd. Han knurrer og reiser bust til andre når han er i bånd.særlig unge hannhunder. aldrig tisper eller eldre hannhunder. Jobber med avledning og kontakttrening med masse posetiv ros og godbiter. For 3mnd siden, gikk jeg med han i bånd. da kom det en løs akita inu den kom rett på og beit min hund..måtte til vet. for å få pencelin. Kan denne episoden påvirket han i forhold til andre hunder?
Har du noe råd eller tips..eller en forklaring på hans adferd?
mvh maya

Svar fra Runar Næss

Hei Maya

Høres ut som du har en fin unghund……- som er i ferd med å bli voksen 😉

Alle de hundrasene du nevner er matglade hunder med stort bytteforsvar, så dette vil være en naturlig atferd ovenfor andre hunder. Dette VET andre hunder, så de vil normalt holde seg på avstand og la ham være i fred. Pass bare på at bytteforsvaret ikke utvikler seg mot mennesker (se tidligere svar denne uken).

At han ble angrepet av en løs hund når han var i bånd var selvfølgelig meget uheldig, men med den treningen du holder på med er det ikke noe mer å tenke på, egentlig. Det er bare å jobbe videre på samme måte, men nå kanskje mer med polare hunderaser eller store brun-hvite hunder.

Atferden til din hund finner jeg ikke noe unaturlig med. Han har bare blitt kjønnsmoden. Det er der «hatet» til andre hannhunder ligger, som han ikke hadde tidligere – og det som kan utløse aggresjon fra andre hanner. Dette er en ren seksuell atferd, og KAN bedre seg ved kastrering, men ikke nødvendigvis. Men siden avl neppe er et mål, er det jo noe å vurdere?

Mvh,
Runar