Hjemme alene

Hei! 🙂
Venter nå min andre hund, en italiensk spinonetispe. Kommer til oss når hun er 8 uker. Har jo Copper (som du kjenner godt) fra før, som begynner å bli en voksen mann. Når jeg nå etter hvert skal begynne hjemme-alenetreningen lurer jeg på fremgangsmåte. Kommer til å bruke bur til dette. Hva anbefaler du i starten, at jeg drar med meg Copper konsekvent ut av rommet når hun skal være alene, eller skal jeg veksle på å la de være sammen og hver for seg. Håper på gode tips!
Vennlig hilsen Rigmor F.

Svar fra Runar Næss

Hei Rigmor

Gratulere med ny valp :o)
Jeg vil anbefale deg å bruke Copper til å gi valpen trygghet i starten. Valper er først og fremst opptatt av andre hunder, så hvis Copper er rolig vil valpen fort bli rolig også. Gjerne begge to i buret, hvis det går. Når du har kommet så langt at de er rolig sammen kan du starte å veksle på – med og uten Copper som selskap.

Tenk igjennom NÅR du gjør alene-trening. Start trening når valpen er sliten og/eller trøtt – da får du mye av roen gratis. Prøver du å gå fra en valp når den nettopp har våknet etter en lang hvile, så er det dømt til å ikke lykkes, sant? Husk alltid å «rigge» trening for suksess. Det gjelder jo all trening.

Lykke til med den lille italieneren :o)

Mvh,
Runar