Hei Turid.
Leste innlegget om tørrfor kontra det å lage mat selv. Vi gir i dag hunden vår tørrfor, en blanding av aukanuba og labb 8han er kjempefin i pelsen og har fin avføring). Dyrelegen vår sier at vi bør gi foret tørt da det bl.a er med på å rense tennene. Andre sier deriomot at vi bør blande det med veske pga faren for bl.a magedreining. hva mener du ?
Vi prøvde også å lage «godbiter» selv ved å koke lammelever for deretter å tørke den i stekovnen. Kjempepopulært synes hunden ! men, det er vell slik at en bør være litt forsiktig med å gi lever ? Hvor gammel bør hunden være før en begynner å gi malte hundeben / sagavskjær blandet med maten. Synes jo han bør få noe annet enn bare det kjedelige tørrforet en gang i blant. Noen råd og ideer ?
Vennlig hilsen hundeeier
Hundefor
Svar fra Turid Rugaas
Du kan variere med godbiter. Litt lever, litt ferdigkjøpt, litt pannekaker, osv. Bland grønnsaker og kjøtt og fisk og andre rester i maten, hunder har en fordøyelse som egentlig skal tåle det meste, og de blir altfor sensible om de bare får ett og samme foret hele tiden. De trenger også noe å tygge på, t7ggebehovet er stort, og det virker beroligende. Rå grove ben, tørrfisk o.l.
Ellers har jeg ikke så mye greie på for at det gjør noe.
Turid Rugaas