ingen annons i svenska Canis

Här varierar verkligen frågorna till dig; från hundar som ser en cocker som bytesdjur till vilken hundskola som bedriver instruktörsutbildningen! Annonsen fanns nämligen inte i svenska versionen av Canis…
Hälsningar
Margareta

Svar fra Runar Næss

Hei Margareta,

variasjon er noe jeg verdsetter 😉
Her kan vi snakke om alt, fra ulv & hund til elefanter og utdannelses muligheter. Jeg har selv ingen formel (akademisk) utdannelse som omfatter hund, men har fått min utdannelse den «tunge» veien – gjennom prøving og feiling 😉
Jeg har i min søken etter kunnskap heller ikke begrenset meg til ulv & hund, men søkt å trene og forstå alle dyr gjennom f.eks. å jobbe med dyretrenere i dyreparker o.l. (bl.a. San Diego Zoo) – så jeg er åpen for alt ;o)

>Annonsen fanns nämligen inte i svenska versionen av Canis…

Beklager, min feil 🙁
Jeg tenkte i farten ikke på at Canis selvfølgelig har ulike annonsører i Norge og Sverige.

Filosofien bak nettopp denne instruktørutdannelsen er å gi hver og en av studentene en kunnskapsbase de selv er tjent med. Jeg ønsker at nettopp du skal lære det du ønsker og behøver for å oppnå dine mål – enten det er å undervise i hundetrening, hjelpe hundeeiere og hunder med problematferd, jobbe med service- eller hjelpe-hunder, starte egen hundeskole,
eller rett og slett bli bedre til å trene og forstå egen hund.
Vi blir en liten gruppe, med fokus på individuell behandling, rom for meningsutveksling, diskusjon og for å lære av hverandre. Hovedvekten av studiet vil helt klart ligge på det teoretiske plan, men også praktisk arbeid med egne og andres hunder, utforske ulike sider av hundehold, oppdrett, trening, pedagogikk, atferdsmodifisering, osv..
Jeg vil også inspirere alle til kreativitet og nytenkning!
Som A. Einstein beskrev så treffende;
«We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.»

Litteraturliste (obligatorisk) for kurset er som følger:
”Den ensomme apen” – Instinkter på avveie. Bergljot Børresen.
”Management & socialization of captive wolves”. Wolf Park.
”Ikke skyt hunden”. Karen Pryor.
”Læringspsykologi”. Svartdal & Flaten
”Begreper i læringspsykologi”. F. Svartdal.
”Wolf Ethogram”. Wolf Park.

Den obligatoriske litteraturlisten er nøye selektert for å bedre den grunnleggende forståelsen av hundeatferd, atferdsmodifisering og læringspsykologi. Det forutsettes ingen spesielle forkunnskaper, men det forventes en egeninnsats og studiedisiplin som gjør at stoffet i bøkene kan diskuteres av samtlige etter hvert som vi kommer til det. Det vil bli gitt rikelig tid til både å lese og diskutere hver bok.
Utvalget er ikke av typen; ”Deg og Din Hund” eller ”Problemhunden” og lignende, da hele instruktørkursets natur tilsier at dere selv vil være i stand til å analysere og modifisere atferd både hos hund og menneske etter fullført kurs.

Foreleser og veileder ved kurset vil i hovedsak være undertegnede, men gjesteforelesere med spesialkompetanse er booket for emner som ernæring, atferdsmedisin og valpeutvikling – henholdsvis Tonje Nunn, Renate G. Nydal og Monica Granerud. Andre eksterne forelesere kan bli aktuelt å trekke inn hvis behovet og/eller interessen melder seg – det vil f.eks. bli anledning til å følge et valpekull fra fødsel til levering.

Kursstart er i forbindelse med ”ulvetur” til Kolmården 7.-9.feb. 2003.
Kurset avholdes hovedsaklig i helger, 12 samlinger totalt. Jeg ønsker at alle kursdeltagere skal få samlingene til å passe inn i hverdagen forøvrig, og har tenkt at vi i fellesskap setter opp flest mulig helger (event. ukedager) allerede første kurshelg i Kolmården, for på den måten unngå unødig fravær.

Håper dette ga deg den informasjon du ønsket, Margareta.

Kanskje burde jeg komprimere hele kurset til et intensivkurs på f.eks. 2-3 uker og komme til Sverige med det 2004? Om noen hundskola eller liknende kan arrangere, så er egentlig ikke det noe problem. Kiruna skal være vakkert om sommeren har jeg hørt 😉

Runar