kastrering

Hei Sofia!
Jeg er helt nytt medlem og gleder meg til å bli kjent med Canis og forhåpentlig lære litt mer om hund.Blir aldri helt utlært vel??
Har alltid hatt hund men ingen kastrerte (enda)og har fforskjellige erfaringer ang.de forskjellige rasene jeg har hatt.
Nå har jeg kjøpt en engelsk staff og jeg mener den er klar for kastrering! MEN har fått så mange forskjellige svar fra veterinærer og venner at jeg blir usikker. Hva går hunden glipp av ved å bli kastrert seks mnd.gammel???
Flere vet.sier de vil jeg skal prøve kjemisk først og så se ann om det kunne være «valpebøll»?
Da mener jeg at hunden har fått med seg mye den ikke hadde hatt behov for som feks.løpetidlukt.
Håper du har et tips til meg og jeg behøver vel ikke fortelle deg at dette er en alerede dominant hund fra dag en og tror det blir en enklere og hyggligere læretid fremover om jeg kan latt det skje nå!!!
På forhånd tusen takk om du har tid!!
V.hilsen Ann-Kristin

Svar fra Marianne Tønseth

Hei Ann-Kristin
Hvis adferdsproblemer er grunnen til at man ønsker kastrering, pleier jeg alltid å anbefale kjemsik kastrering først. Mange blir nemlig skuffet over at kastrering ikke fikser «valpebøll», generel ulydighet eller overaktive unghunder.
Katrering vil kun fjerne de problemene som er direkte relatert til testesteron produksjon,da i hovedsak interresse for løpetisper. Er det dette problemet man vil til livs, er det ingen problem å få de kastrert ved 6 mnd alderen.
mvh
Marianne