kjemisk kastrering

Hei.
Jeg har en cavalier king charles spniel hannhund på 2 år og 4 mnd.
Etter han var nesten 1,5 år er han blitt mere bjeffete mot andre hunder, spesielt hannhunder.
Nå er det såpass at han kan begynne å bjeffe allerede på 20 meters avstand. Han ble bitt av en collie ved 2 mnd alderen, har mye sosial trening, men blitt litt jaget på store hune plasser hvor de ferdes fritt.
Det virker på meg at han vil komme i forsvar først for sikkerhets skyld. Har nå sluttet å gå på den plassen med store hunder
Det er mest sannsynlig at det er mye dominas i bilde, haleføringen er som en buhund som den ikke skal være, han er sikkert usikker på sin plass blant hunder.Han knurrer ikke mot de, ingen agressiv bjeff som vi ser det.
går kjempe bra med de han kjenner og noen til.
Dyrelegen har anbefalt kjemisk kastrering for å dempe testoron nivået, se om det kan hjelpe .
men bør jeg kontakte en adferds spesiallist etter sprøyten eller kan jeg prøve den første ut først,
hvor lang tid tror du det vil ta før han vil merke noe til sprøyten.
Takk for svaret ditt på forhånd.

Svar fra Marianne Tønseth

Hei
Hos hannhunder som viser usikkerhet og engstelse i møte med andre hunder anbefaler jeg vanligvis ikke kastrering. Når testesteron nivået senkes ved kastrering kan dette føre til mindre mot og selvsikkerhet hos hunden, og derfor også en mulighet for at problemet faktisk forverres.
Jeg ville anbefalt en time hos en adferdsspesialist eller kompetent instruktør hvor du kan få hjelp til å trene hunden til å passere og omgåes andre hunder uten utfall og bjeffing.
Lykke til.