kokt kjøtt

jeg har en hund som spiser en blending av tørrfor og kjøtt. Av en eller annen grunn vil hun ikke spise rått kjøtt eller rå lever, men når jeg koker det går det ned på høykant. jeg lurer bar på hvor mye næringstoffer og vitaminer som går tapt når jeg heller av vannet? Jeg pleier å avkjøle kjøttet i kjelen med vannet, og helle av vannet når det er kaldt. Da ligger det et slags fettlag oppå vannet. hadde jeg helt av vannet før det blir avkjølt ville jeg helt ut det også, men tror du jeg mister i kokeprsessen?

Svar fra Jan Vidar Dahle

Aminosyrene (proteinene) taper en del av næringsverdien om kjøttet varmes opp. Til gjengjeld liker din hun kokt kjøtt, og dette er jo bra mat det også, så hvorfor ikke bare fortsette med det? Og hvorfor ikke gi kjøttkrafta også? Mine egne hunder får faktisk 3 1/2 liter kjøttkraft hver bidige dag (sledehunder med svært høyt aktivitetsnivå). De elsker det, og dersom urinen blir mørk får de enda mer.

Jan Vidar Dahle