Hei!
Sitter her med en hund litt oppe i åra med prolapser i ryggen.
Han står på «leddfôr», altså tørrfôr.
Det jeg lurer på, er hvilke ingredienser man vil ha i slikt fôr, som ikke finnes i annet?
Eventuelt hva man har mindre av.
Har veldig lyst til å fôre ham med vom også (det er det de andre her får), hvis det er mulig å tilsette det nødvendige ved siden av.
Jeg mener da det vitaminiserte fôret fra vom&hundemat, ikke ren vom.
Det ville gjøre ting mye enklere, samtidig som at valpen ville slutte å spise det han legger fra seg. 🙂
Vommen ser nemlig ut til å fordøyes så godt at den er uinteressant som føde, mens tørrfôret går ned på høykant selv etter å ha blitt fordøyd.
Kanskje du har noen tips til hva man kan gjøre for å få slutt på bæsjespising også?
Har prøvd hvitløkspulver i maten, som anbefalt av noen på Canis, men det virket ikke i det hele tatt.
Skal prøve det andre tipset nå, nemlig ananas.
Dette ble bare rot, men jeg håper at du har noen lure idèer likevel. 🙂
PS: Jeg har funnet verdens verste lukt – hundebæsj som har blitt spist og kastet opp igjen. ÆSJ!
Svar fra Jan Vidar Dahle
At hunder spiser ekle ting forstår jeg bare ikke. Jeg har spurt hundene mine om hvorfor, men de ser bare rart på meg når jeg spør. Så for at jeg skal slippe å se slik kvalm oppførsel prøver jeg først og fremst å fjerne all hundemøkk jeg ser liggende, og ellers snu meg bort hvis hunden er løs og jafser i seg noe jeg knapt orker tanken på. Jeg har vært med på lange diskusjoner tidligere om møkkspising skyldes matens innhold, avføringens konsistens og utseende, kjedsommelighet… og jeg trodde jeg visste dette en gang, og trodde et og annet triks var til hjelp, men må bare medgi at hunder ikke er som oss andre, gudene må vite hvorfor.
Tørrfôr beregnet for hunder med leddlidelser kan inneholde for eksempel noe lavere kalsiummengder og/eller lavere proteinandel. Det er usikkert om det kan hjelpe for en eldre hund, selv om det kan ha mer for seg for hunder i vekst. Det vi derimot vet mye sikrere er at hunder med stølhet og kanskje alderdomstegn har det så mye, mye bedre og lettere om de holdes tynne, svært tynne. Lett og øm ryggmassasje er også til hjelp, alle eldre hunder elsker massasje, og et ekstra varmt liggeunderlag kan også myke opp. Passelig mosjon, regelmessig, er også bra.
Jan Vidar Dahle