Litt nysgjerrig…

Bare av ren nysgjerrighet, Turid, men hva foretrekker du selv å fore dine hunder med? Leste en oppskrift i en svar fra deg på en «naturlig» meny for hunden, med innmat, grønnsaker osv, har du selv noen positiv erfaring med slik foring, eller foretrekker du tørrfor? Hundene mine er ikke direkte matlei, men jeg tror de ville satt pris på litt variasjon innimellom, selv om jeg nå forer med Eukanuba, som jo skal være veldig bra.
En ting til: Føres det noen slags «statistikk» her på spørsmålsidene til Canis over hvor mange henvendelser som kommer fra de ulike e-postadressene, slik at dere kan se hvor mange spørsmål som kommer fra en og samme adresse? Bare lurer jeg – takk for en kjempefin spalte, du burde fått en «hundevennpris» for å ta deg tid til å svare på alt som kommer inn! =0)

Svar fra Turid Rugaas

Jeg tror ikke det føres noen statistikk, men det ville vært interessant. Jeg prøvde litt i starten, men det ble for mye.

Jeg er absolutt tilhenger av såkalt naturlig foring hvis det er praktisk gjennomførlig. Tørrfor er bra på mange måter, og jeg var veldig glad den gangen for mange år siden disse for-typene kom første gangen – det reddet nok mange, mange hunder opp gjenom årene, for før det levde de ofte opp på bein og gammelt brød osv, og det er jo ikke akkurat helsekost. Men nå har mange i utlandet gått over til naturlig foring, og det tiltaler meg. Det smaker bedre, det er bedre, bl.a. slipper du alle kunststoffene for holdbarhet osv, og tørrforet er gjennom flere prosesser som bl.a. tar kverken på c-vitaminet.

Det upraktiske med naturlig foring er at det tar tid å lage, det må gjøres ofte p.g.a. holdbarheten, – og jeg foretrekker å bruke tiden litt annerledes. Dessuten blir det ganske dyrt, med de prisene vi har på kjøtt, fisk og innmat – jeg ville tro mange ikke har råd til det. Vi har ikke den typen butikker lenger hvor vi kunne gå og få slakteavfall og marvben osv !

Og jeg går av prinsipp ikke til de butikkene som slakter inhumant.

Med andre ord gir jeg hundene mine tørrfor – men blander oppi rester og også annet ekstra når jeg kan. De kan også få et ekstramåltid med slike ting når det byr seg en anledning.

Turid Rugaas