Margbein – nok en gang!

Hei!

Vi forer med Norwegian Polar, men siden dette foret jo nærmest er ferdigtygd, har vi begynt å gi hunden vår (en strihårsdachs/standard) rå margbein i tillegg. Dette for at hun skal ha litt å jobbe med, samt forebygge tannstein. Men disse beina er jo fryktelig harde da, og hun greier kun å knage av litt i kanten. Og etterhvert som beinet «tørker» inn, mister hun interessen for det.

De pressede beina du får kjøpt i dyrebutikken er jeg litt usikker på, og har ikke lyst til å gi henne for mye av dem. Har også lest i en diskusjon i Åpent forum at de kan inneholde kjemikalier?

Derfor har jeg noen spørsmål:

1. Når du har anbefalt rå margbein, tenker du da på større hunder, ellr er det meningen at hunden kun skal spise opp margen, og siden bare kose seg litt med beinet?

2. Anbefaler du 3 bein i uka til en hund på denne størrelsen også?

3. Er det evnt. andre typer rå bein hun er bedre tjent med?

Har prøvd å lese i tidligere innlegg her, men finner ikke svar på akkurat disse tingene. Håper derfor at du kan svare på spørsmålet mitt – på forhånd takk!

Med vennlig hilsen Mette K. Hansen

Svar fra Jan Vidar Dahle

1. Margbein kan være harde dersom de er fra eldre dyr eller er litt gamle. Margbein er ikke like bra som andre bein, bortsett fra hos unge dyr. Myke bein er best, det vil si rå, saftige og ganske ferske bein fra unge dyr (kylling, kalv, laks, sau, gris…). Ulempen med harde margbein er opplagt. Hunden får kortvarig glede av dem, og greier rett og slett ikke tygge dem opp. Selv gir jeg for tiden hundene mine bein fra noen unge steinkobber (sel), og disse knoklene er faktisk så myke at jeg lett skjærer dem opp med en tollekniv; perfekt.

2. Ja.

3. Se spørsmål 1. Rå vinger og lår fra kylling er spesielt perfekt for dachsen din.

Bare spør igjen hvis jeg ikke svarer godt nok for meg her. Og vær for all del ikke redd for å stole på dine egne erfaringer. Du finner selv best ut hvilke rå bein som passer best til din egen hund.

Jan Vidar Dahle