Mer naturlig foring og kjøttben til valp/unghund

Har lest flere innlegg om dette temaet og dette intereserer meg mye !
jeg har en mellomshnauzer hannvalp på 5 mnd, og han har siden jeg fikk han for det meste hatt veldig løs og mye avføring. Den er også veldig lys i fargen. Apetitten er heller ikke alltid på topp, men det kan jo skyldes min forrutine og at jeg ikke er konsekvent i å ta bort skål osv.
Men jeg har lyst til å fore med mer naturlig/riktig mat for jeg syns tørrfor ser rimelig trist ut i det lange løp.
Har brukt Eukanuba til nå, men skal prøve Flatasor. Kan godt tenke meg å kombinere fersk mat og tørrfor, men det må ikke bli for komplisert. Lurer også på hva slags kjøttben valpen min kan få, hvor ofte og om det skal være mye/lite kjøtt på de. Er det okseben det er snakk om eller også gris ?
Har du en grei oppskrift jeg kan følge på foring er jeg veldig glad for det…og sikkert hunden !
Finnes det noen bøker/hefter om dette ?
Hunden min skal brukes til tur, lydighetstrening, spor osv. og som familiehund så den har ikke noe særbehov, men har vel likevel krav på å ha det optimalt i matveien !
Hilsen nysjerrig hundeeier !

Svar fra Jan Vidar Dahle

Anbefaler deg å se gjennom tidligere spørsmål og svar om dette emnet.

Selv har jeg veldig gode erfaringer med å gi valper halvt om halvt tørrfôr og rått kjøtt. Etter maten får hunden et rått bein å tygge på en halvtimes tid.

Jan Vidar Dahle