Når begynne med klikkertrening (Rottweiler)

Om 14 dager kommer det en 9 uker gammel krabat i hus. Har lyst å klikkertrene med hunden etterhvert. Når bør man begynne med dette. Jeg har enda ikke helt skjønt hele prinsippet med klikkertrening annet enn at det er lettere å gi presis «belønning» på rett tidspungt. Har ikke sett noen klikkertrent live enda. Må nokk lese en del mere og evnt ta noe klikkerkurs, men først å fremst hadde det hvert greit å få en pekepin på når det er greit å begynne med dette, slik at jeg å min samboer får tid til å sette oss inn i hva dette er, og at vi får en felles forståelse på hvordan det fungerer 🙂
Er det greit å kombinere med vanlig hverdagsdressur? Greit å kunne ta seg en tur ut døra uten at det er krise hvis klikker`n ikke er i lomma, eller at noen andre skal passe hunden.

Svar fra Marianne Tønseth

Klikkertrening kan du begynne med fra første dag du får valpen i hus! Anbefaler at du leser boken «Klikkertrening for din hund», her lærer du det du trenger for å komme igang.
Heldigvis fungerer klikkertrening like bra på hverdagslydighet som på lydighetsøvelser og du trenger faktisk heller ikke klikkeren hele tiden, ordet BRA kan gjøre samme jobben.
Lykke til med valpen og treningen:)