rester fra slakter

Hei igjen
nytt spørsmål om foring. Vi er jo nye hundeeiere og er litt usikre på foring. Har lest tidligere spørsmål om foring med kjøtt, og vil gjerne prøve dette da vi ikke er helt fornøyde med tørrfor. Men vi er litt usikre på hvordan kjøtt som er bra.I dag fikk vi en sekk med rester fra slakteren. Pleier kvaliteten på slikt kjøtt å være bra nok? Hva med fett? Er det noe spesielt vi bør be om? Noe som bør fjernes? Om det ikke pleier å holde med rester, hva da?
Takker for svar og for et sted å kunne stille «dumme» spørsmål.

Svar fra Jan Vidar Dahle

Jeg ser ikke noe dumt med noe spørsmål, å kunne spørre oppriktig er jo i seg selv visdom! Litt av hvert fra slakteren er førsteklasses vare, det. Husk små porsjoner og heller ofte enn sjelden og for mye når hunden får noe den ikke er vant til. Rått kjøtt har enzymer som er helt grunnleggende for hunders sunnhet, og som blir ødelagt av oppvarming. Mange vitaminer tåler heller ikke oppvarming.

En variert kjøttdiett har som regel rikelig nok med fett. Må man tilsette mer kan fiskeolje (ikke tran, som er leverolje og alt for konsenstrert på A-vitaminer til å gis mer enn i teskjemengder et par ganger i uka), selolje og til og med planteolje være bra. Hvetekimsolje har ord på seg for å være spesielt bra, det samme har maisolje.

Jan Vidar Dahle