Heisann.
Vi er et par stykker som diskuterte en ting for en tid tilbake; det har seg sånn at jeg av og til bruker «kjøttdeig-erter» (rå sådan), som godbit ved søk o.l. Men så får jeg høre at rått kjøtt må jeg aldri gi en hund, fordi at den plutselig en dag kan komme til å tro at en blødende finger e.l. kan være rått kjøtt.
Er dette virkelig fakta?!
Blir en hund farlig ved å fòre den med rått kjøtt?
De sa også at går man inn i buret til en sulten grønnlandshund e.l. så risikerer man å bli angrepet???? Akkurat det tar jeg med en stor klype salt…
MVH
1.gangs hundeeier.
Svar fra Jan Vidar Dahle
Hunder er laget for å spise rått kjøtt, men ikke for å spise hverandre eller oss hundeeiere. Du har overdrevet fantasifulle samtalepartnere, dersom de har forestillinger om at rått kjøtt gir hunder som spiser menneskefingre. Kjøtt til hund skal i utgangspunktet aldri kokes. Hundens fordøyelse virker bedre om kjøttet er rått. Mine egne hunder lever av rått kjøtt og rå bein, likevel har jeg ti fingre (tommeltotter fortrinnsvis).
Går du bort til en grønlandshund er det ofte vanskelig å få klødd den bak øret siden den i mange tilfeller bare faller ned på ryggen for å bli klødd på magen. Men å stikke hånda inn i et hundebur til en fremmed hund kan skremme den, så det ville jeg ikke gjort.