Slik fôrer jeg…

Hei Jan Vidar

Jeg antar at du er ganske lei av å skrive det samme til hver eneste hundeeier som skal være modig og forlate Eukanuba, men likevel; kan du kort kommentere dietten min hund går på – om den virker grei, liksom?

Hunden er en to år gammel whippet hannhund som har blitt fôret «semi-naturlig» i snart ett år. Han synes tørrfôr er godt en gang i i blant, men vanligvis foretrekker han å vente på saftigere saker dersom han tilbys dette.
Uansett, til saken: Han får to måltider om dagen, tørrfôr om morgenen og rå mat til middag. Dietten hans består av rå vom ca. 3-4 ganger i uka, rå kyllingvinger/oksehalevirvler e.l. ca. 2 ganger i uka og resten av tiden varierer det litt, noen ganger fisk (lettkokt, ikke hel fisk), noen ganger ett lettkokt egg. Hvis jeg har tint fisk, får han det de neste 3-4 dagene o.s.v. Han får maisolje på maten nesten hver dag. Når jeg synes det har blitt lite kyllingvinger/bein, slenger jeg litt Provit på vommen. Jeg vil tippe at han spiser litt over halvparten av maten sin (evt. av energiinntaket sitt) som kjøtt/fisk, resten er tørrfôr, hundekjeks (som han får et par av daglig) og litt ris/pasta som jeg pleier å gi sammen med kjøtt/fisk i middagen.

Kan jeg fortsette som jeg gjør, eller ser du noen «farer» med denne fôringen? Forbedringspotensiale?

Mvh
Matglad matmor

Svar fra Jan Vidar Dahle

Alt dette høres flott ut. Du har satt deg godt inn i saken. Egentlig fungerer fôring av hund utmerket også om man ikke kan noe teori og syns ferdigmat er for dyrt og virker simpelt. Da er det bare å slenge et kjøttbein til hunden nå og da, og gi middagsrester og billig kjøtt og fisk man får tak i. Det skal svært mye til at en slik tilfeldig diett faller ned på nivå med korn/stivelsesbasert og varmeødelagt tørrfôr (det vil si alt vanlig tørrfôr).

Jan Vidar Dahle