Jeg har sett en törrforprodusent som har byttet ut kjött med fisk, altså tunfisk og ris, dette er spesielt for hunder med allergi.
Hvordan er det å fore med dette i forhold til lam og ris eller kylling og ris?
Jeg har sett en törrforprodusent som har byttet ut kjött med fisk, altså tunfisk og ris, dette er spesielt for hunder med allergi.
Hvordan er det å fore med dette i forhold til lam og ris eller kylling og ris?
Ordet «kylling» er misvisende om det står på innholdsfortegnelsen til tørrfôr, da varmebehandling og framstillingen for øvrig gjør at det er lite som minner om kylling i det ferdige resultatet. Fersk rå eller frosset kylling er naturlig føde for hunder, fra dyreriket og med nesten alt det en hund trenger. Proteinenes næringsverdi er sterkt begrenset i tørrfôr, mens en rå kylling kan hunden gjøre seg nesten full nytte av. Rå kyllingvinger er komplett, velsmakende og nær perfekt mat for hunden din. Fisk er også bra, særlig feit fisk. Tørrfôr er ikke så bra.
Jeg anbefaler ikke tørrfôr til hund, enten en liten del av den består av rester fra opprinnelig spiselige råvarer – eller ikke. Litt tørrfôr eller ris blandet i maten går an, men riktig mat for en hund er basert på kjøtt (gjerne også fisk) og helst rå, saftige kjøttbein.
Fordelen med tørrfôr er at den er mer lettvint å ha i huset for hundeeieren. For hunden er det ingen fordeler med tørrfôr sammenlignet med kjøtt og kjøttbein.
Jan Vidar