Ulv/hund språk

Ulver har et fantastisk språk. På Langedrag er det født nye ulvevalper og i den forbindelse ble det proklamert at bl.a hunder kunne lære mye av å studere ulvenes språk.
Jeg regner med at man ikke lar hund og ulv omgås fysisk, men at de kan betrakte hverandre på avstand. Men hvor mye kan ulv og hund lære av hverandre på avstand egentlig? Er det bare PR-gimmick?

Svar fra Runar Næss

Du trenger ikke lære å snakke fransk, hvis du aldri kommer til å snakke det.

MAO – hunder trenger ikke lære noe av ulven – det er mennesker som trenger å lære av ulven! Det er VI som ikke kan sproget. Hunder med en normal oppvekst_kan_snakke «hund» – og det er hva de behøver. De er ikke ulver og skal heller ikke snakke med ulver, så dette er en missforståelse, ja.

————————–

Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke alle for mange trivlige spørsmål og svar gjennom de seneste årene. Forumet skal etter hva jeg forstår legges ned, og de jeg ikke har rukket å svare i det siste får ha meg unskyldt.

For øyeblikket er jeg i San Diego, hvor min gode venn «Cody» døde i julen. To mnd. hver sommer de seneste 4 årene tilbrakte jeg som barnevakt for Cody. Han var en fantastisk ulv som har lært meg mye. Cody ble 12 år.

Jeg mistet også begge mine hunder i 2006 – 12 og 14 år gamle, så det har vært et år med mye jobb og mange tunge, ensomme stunder.

Forhåpentligvis blir 2007 et år med ny inspirasjon og nye prosjekter. Det vil garantert bli mer ulv og mer hund – og starten går i februar, med tur til ulvene i Kolmården. For interesserte: www.alpha-gruppen.com

Takk for året som gikk – til dere alle!
Godt Nytt Hunde-År!

Mvh,
Runar Næss