Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel

Spaniels er glimrende all-round hunder som fungerer bra som familiehunder. De elsker lange skog- og fjellturer sommer som vinter til tross for størrelsen. I det hele tatt er de ypperlige hunder som enhver aktiv familie vil få stor glede av.

Den amerikanske cocker spanielen er en snill og kjærlig hund, ganske lik den engelske cockeren men er gjerne litt mer kompakt. Amc er også veldig utholdene i skog og mark, av hendig størrelse og trives overalt med eieren.

Rasestandard

Opprinnelsesland: USA. Den amerikanske cockeren er den minste i gruppen, med solid kompakt kropp. Den skal ha et jevnt temperament uten noen tegn til vekhet. Uttrykket er intelligen, våkent , mykt og hengivent under tydelig markerte øyenbrynsbuer. Snuten er bred og neseborene er velutviklede som det høver seg en jakthund. Øynene er runde og store. Fargen er mørk brun (jo mørkere jo bedre). Ørene er dråpeformede og lange.

Kraftig benstamme og muskuløse lemmer. Kneleddet er moderat vinklet. Potene er tette, store, runde og faste. Overlinjen skråner lett med en sterk rygg. Brystet skal være dypt. Halen er båret i linje med ryggens forlengelse eller litt høyere. Under bevegelse er halens bevegelser livlige.

Selvom amc er den minste av fuglehundene skal den ha typiske bevegelser for denne gruppen. Bevegelsene skal være koordinerte, flytende og uten anstrengelse.

Pelsen er kort og fin på hodet, men på resten av kroppen er pelsen av middels lengde. Ører, bryst, buk og ben har godt beheng men ikke så mye at det påvirker utseende og funksjon. Pelsen skal være silkemyk, flat eller lett bølget og av struktur slik at den er lettstelt. Tillatte farger er ensfarget sort (inkl. sort med tan), ensfarget fra mørkeste rød til lyseste krem samt brun og brun med tan og flerfarget med to eller flere godt avgrensede farger (en farge må være hvit).

Mankehøyde: hannhunder 38 cm. +/- 1,5 cm. (idealhøyde 39 cm.), tisper 36 cm +/- 1,5 cm (idealhøyde 36 cm).

Andre kommentarer