Amerikansk staffordshire terrier

Amerikansk staffordshire terrier

Amstaffen har hatt en egen utvikling etter at tidlige staffordshire bull terriere ble brakt til USA på 1800- tallet, og den er nå større og kraftigere enn sin britiske slektning. Den har vært anerkjent som egen rase siden 1935, mens betegnelsen «amerikansk» ble tilføyd i 1972.

Amstaffen er en hund med personlighet og sterk vilje. Den er svært trofast ovenfor sin eier, men er ikke reservert overfor andre mennesker. Den er glad i alle og elsker, bokstavelig talt, barn og mat over alt på jord! Amstaffen er en energisk hund som elsker lek og tur, men den er flink til å tilpasse seg din levestandard. Den er en ypperlig og herlig familiehund, som knytter seg sterkt til familien.

Amstaffen går fint sammen med andre dyr, men den er en iherdig slåsskjempe hvis den blir provosert. Ha den alltid i bånd på offentlige steder for å unngå hundeslagsmål og at folk blir redde for dens «litt» tøffe utseende…

Rasestandard

Opprinnelsesland: USA. Muskuløs hund som er bevegelig og elegant. Kompakt og gir inntrykk av stor styrke i forhold til størrelsen. Velkjent for sitt mot.

Middels langt hode med bred skalle og tydelig stopp. Sort nesebrusk. Mørke og runde øyne som ligger dypt. Ørene er høyt ansatte og bæres rosen eller halvt stående.

Kraftig benstamme med muskuløse for- og baklemmer. Potene kompakte og godt hvelvede. Overlinjen er lett fallende og ryggen kort. Brystet er dypt og bredt. Halen er kort i forhold til størrelsen, lavt ansatt og avsmalnende mot spissen. Bæres ikke ringet eller over ryggen. Bevegelsene er lett fjærende og uten rulling eller passgang.

Pelsen er kort og ligger tett inntil hunden. Den er blank og stiv å ta på. Alle farger er tillatt, og rasen finnes i ensfarget, flerfarget og flekket. Mer enn 80% hvitt, sort og tan samt leverfarget blir ikke oppmuntret.

Mankehøyde: hannhunder 46-48 cm, tisper 43-46 cm.

Andre kommentarer

Denne rasen er ikke tillatt i Norge