Basset hound

Basset hound

Som den eneste bassetrasen som har sin opprinnelse i England, ikke Frankrike. Opprinnelsen er basset artesien normand som senere ble krysset med bl.a. blodhund. Man ønsket å få fram en saktedrivende hund med topp sporegenskaper, noe man også lyktes med. Det er blitt en meget tallrik rase og holdes i dag stort sett som selskapshund.Har et fredelig temperament, en hengiven hund. Krever mye mosjon (under kontroll i oppveksten for å ungå overanstrengelse av ryggraden

Bruksegenskaper: Var opprinnelig ment som en saktedrivende, spornøye hund og noen brukes også til dette i dag. Enkelte også som sporhunder.

Rasestandard

Rasestandard: En kortbeint rektangulær hund med mye masse. Noe løst skinn er ønskelig. Hodet med noe bred skalle, avsmalnende mot nesespissen. Øyne mørke til middels brune med et rolig og alvorlig uttrykk. Lange avsmalnende ører, smidige nær fløyelsmyke. Velvinklede lemmer som kan ha noen hudfolder både foran og bak. Beveger seg med kraftige fraspark. Lang, kraftig hale som bæres høyt og sabelformet. Pelsen er kort og tett, men ikke for fin. Fargen er normalt sort, hvit og brun eller gul og hvit, andre ”hound” farger forekommer også. Skulderhøyden er fra 33 til 38 cm.

Andre kommentarer