Bayersk viltsporhund

Bayersk viltsporhund

Bayersk Viltsporhund er en aktiv og intens hund med en utpreget interesse for sporing av hjortevilt. Rasen kommer i fra Bayern i Tyskland og ble opprinnelig laget for ettersøk av kronvilt i fjellstrøkene der på slutten av 1800 tallet. Hunden er et resultat av kryssning av ulike lokale bracker og den gamle Hannoveranske Viltsporhunden. Målet var å få fram en dyktig sporhund som ikke var for tung i kroppen, og som både mentalt og fysisk var skikket til å kunne følge kalde spor av hjortevilt så lenge det var ønskelig.

Hunden er en utpreget enmannshund og sterkt knyttet til sin fører. Den er intens i sin fremtreden og svært aktiv som ung. For at man skal kunne gjøre seg nytte av dens fremragende sporegenskaper kreves riktig trening helt i fra valp/unghundstiden. Men en riktig trent Bayer er så absolutt verdt arbeidet en legger i den. Den har en utholdenhet få andre kan hamle opp med på ettersøk, og fører blir som regel utslitt lenge før hunden…

Den er reservert ovenfor fremmede, men skal ikke på noen måte være engstelig eller aggressiv. Den må bare få ta kontakt når den selv ønsker det, og på sin måte. Hunden egner seg ikke alene som hundegårdshund ,da den har et meget stort kontaktbehov. Derfor er dette hunden for den eieren som kan gi hunden en tilværelse som familiemedlem innendørs. Den har heller ikke pels som gjør at den greier seg ute vinterstid men må da ha en oppvarmet liggeplass.

Rasestandard

Andre kommentarer