Bedlington terrier

Bedlington terrier

En vakker og lett, men ikke «skranglete» hund, som ikke viser tegn til svakhet eller engstelse. Hele hodet skal se pære- eller kileformet ut. Uttrykket skal, i ro, være mildt og vennlig. I fart skal øynene gnistre og hunden skal se temperamentsfull ut og med mot.

Rasestandard

Smal, men dyp og rundet, skalle som er høy mot toppen. Kile-formet, dekket av tett pels som skal være tilnærmet «hvit», og, når den er klippet, skal gi inntrykk av «romer-nese». Det må ikke være noe «stopp» og linjen fra topp-punktet og til nesen, er rett og ubrudt. Godt utfyllt under øynene. Tettliggende lepper, (ikke løse).

Skal ha saksebitt. Tennene skal være store og sterke. Nesebrusken skal være stor og velformet. Blå og blå og tan har sort nesebrusk. Lever og sandfargete etc. har brun nese. Øynene skal være små, klare og dyptliggende. Ideal-øyet gir inntrykk av å være trekantet. Blå skal ha mørke øyne, blå og tan har lysere øyne med rav farge, lever og sandfargete skal ha lys hasselfarge.

Moderat størrelse på ørene, «hasselnøtt»- formet, lavt ansatt, og henge flatt med en liten dusk på tuppen. Muskuløse bein av moderat lengde. Bakbena gir inntrykk av å være lenger enn forbena. Forbena skal være rette, ( i ro, skal det dannes en «trekant», d.v.s. ca. en håndsbredde oppe ved brystet, og smalnende nedover mot potene), med en moderat vidde ved brystet, og ha hareporter.

Kroppen skal være muskuløs, dog markert fleksibel. Flate ribber. Brystet skal være dypt og velformet. Lett, muskuløs, buete linjer som er vakre og smidige.

Lang, avsmalnende nakke, dyp ved basen. Nakken skal springe godt ut fra skulderen, som skal være flat, og hodet skal bæres høyt. Bedlington terrieren skal kunne galloppere som en Greyhound, med hele kroppen.

>Pelsen er veldig spesiell og ulik alle andre terriere, i og med at den skal være tykk og krøllete (ikke stri), og i utstillingskondisjon skal pelsen ikke være lenger enn ca. 1,5 cm. Pelsen skal børstes mot hårene på kroppen, fra halen og mot hodet, og skal ikke ligge flatt inntil huden. Ørene skal være helt glattbarberte utenom en dusk på tuppen, Pelsen på bena skal være noe lenger enn pelsen på kroppen. Toppen på hodet skal være høyest ved «knølen», og graderes ned mot snuten. Den (knølen) skal være rundet fra side til side i en tenkt linje fra det ene hjørnet (ytre) av øyet til toppen av øret på den ene siden, og i lik linje til den motsatte siden.

Halen skal være av moderat lengde, tykk ved roten, avsmalnende mot tippen, og vakkert buet, kan bæres hevet, men aldri over ryggen.

Farger: Blå, blå og tan, tan, lever og lever og tan. Blå hunder er født sorte, leverfargete og tanfargete er født mørkebrune/sjokoladebrune.

Mankehøyde: Ca. 41cm. +/- . Vekt: Hannhunder ca. 9-11 kg., Tisper ca. 8-10 kg.

Andre kommentarer

En hund som er like glad i å gå på fjellet etc. som å krølle seg sammen i senga eller sofa´en. Må klippes ellers blir den ganske langhåret og noe vanskeligere å stelle.