Boerboel

Boerboel

Boerboelen er en rask, bevegelig og atletisk mastiff, mer som mastiffene fra gammelt av. Ovenfor sin familie er Boerboelen en myk hund. Den er intelligent og lettdressert. Inne er de svært rolige, men utendørs er de aktive og de elsker å leke. Boerboelen holder seg tett til sin familie og er aldri langt unna. Det forekommer sjelden at de stikker av gårde, noe som er svært behagelig når man er ute i skog og mark. Forklaringen på det ligger i at de gamle Sør-Afrikanske Boerne (bøndene) skjøt alle de hundene som viste tendenser til å søke ut i bushen, da de mente at skulle hundene kunne forsvare sin familie måtte de holde seg tett ved.
De tåler varme bedre enn de fleste, men med sin tette pels og tykke hud tåler de kaldt klima mye bedre en man kunne forvente. Boerboelen er en sunn hund, med en normal levetid på 12 til 15 år er den uten sammenlingning den av mastiffene som lever lengst.

Totalt sett kan man si at Boerboelen egner seg godt som familie- og vakthund, og det at den ikke røyter særlig mye er å regne som et stort pluss.

Rasestandard

Boerboelen er en stor, sterk hund i god balanse og med velutviklet muskulatur med sunne og frie bevegelser.
Boerboelen skal gi et kraftkullt og imponerende inntrykk. Hannene skal være tydelig maskuline og tispene feminine.

Boerboelen er pålitelig, lydig og intelligent, med sterkt vakt instinkt. Den er selvsikker og fryktløs.

Idealhøyden er for hannhunder 66cm. Den kan ha en minimumshøyde på 60 cm og det er ingen maximums høyde, så lenge den er i god balanse.

Idealhøyden for tisper er 61 cm og varierer mellom 55 og 69 cm.

Andre kommentarer