Bull terrier

Bull terrier

pn ble utviklet i Storbritannia ved å krysse bulldog med whippet og forskjellige andre terriere. Til å begynne med ønsket man kun hvite hunder, men etter hvert har man godtatt også fargede varianter. De ble opprinnelig brukt til kamp mellom hund og okse og til rene hundekamper, og de ble hyllet for motet, iherdigheten, smidigheten og farten.

Bull terrieren, som også kalles hundeverdenens gladiator, er en hengiven selskapshund og en utmerket vakthund. Den krever forholdsvis mye mosjon for å trives. Selv om bull terrieren er overraskende vennlig, er den en kraftig og besluttsom hund. Men hvis den får riktig oppdragelse og trening blir den en vennlig, forsiktig og en herlig lekekamerat – både for voksene og barn.

Rasen finnes i to forskjellige størrelser: standard bull terrier og miniatyr bull terrier som har de har samme egenskapene, men forskjellig størrelse.

Rasestandard

Opprinnelsesland: England. Bull terrieren skal være en kraftig og vital hund.

Hodet er langt, kraftig og dypt helt ut til snutespissen. Sett forfra er det eggeformet og helt utfylt. Skalle skal være flat. Profilen er mykt buet fra toppen av skallen til snutespissen, som skal ha sort nesebrusk bøyd nedover.

Øynene til en bulle er smale, skråstilte, trekantede, dyptliggende og sorte eller så mørke som mulig. Ørene er små og tynne, tettsittende og stående fremoverrettet.

Halsen er meget muskuløs, lang, buet og tørr.

Kroppen har avrundede linjer. Den har hvelvet bredt og dypt bryst. Kort og rett rygg som er lett hvelvet over lendepartiet. Underlinjen fra brystet til buken skal danne en mykt oppsvinget linje.

Skuldrene skal være kraftige, muskuløse, brede, flate og godt vinkler. Forbena er parallelle med rund, kraftig benstamme. Lårene muskuløse, og bakbena er velvinklet i kne- og haseledd. Lange, kraftige haser. Potene skal være runde og kompakte med godt opptrukne tær.

Kort, lavt ansatt hale som bæres vannrett. Tykk ved roten, avsmalnende til en tynn spiss.

Pelsen er kort, tilliggende, jevn og glansfull. Stram hud. Hvite hunder skal ha rent hvit pels. Hos fargede hunder skal fargen dominere over det hvite.

Mankehøyden er ikke angitt i rasestandarden. 

Andre kommentarer

Bull terriern kan være aggressiv ovenfor andre hunder.