Curly coated retriever

Curly coated retriever

Curlyen er apporterende fuglehund, og er i likhet med andre retrievere avlet for å hente fuglen etter at skuddet har falt. Curlyen er den eldste av retrieverrasene, men likevel relativt sjelden i Norge. Hele kroppen er dekket av små krøller, bare ansiktet er glatt. En curly skal enten være leverfarget eller sort. Dette er en relativt stor hund, mellom 63 og 70 cm. Den er høyreist og elegant. Robust og stabil i gemyttet. Siden rasen er så sjelden i Norge er den heller ikke avlet i hjel, men har fått beholde alle særtrekkene sine.

En Curly coated retriever er en meget intelligent hund. Den er mer vaktsom enn de andre retrieverne, og den kan være reservert overfor fremmede. Denne aristokraten kan være vanskeligere å dressere enn de andre retrieverne. Men får du den først med på laget kan den hamle opp med samtlige. Den er mer egenrådig og selvstendig enn de andre retrieverne.

Curlyen røyter mindre enn andre hunder. Denne rasen trenger lite pelsstell. Litt børsting en gang i blant, og en liten stuss i ny og ne er alt som trengs.

Denne rasen er stor og sterk, og kan brukes til trekk og kløv. Den er matglad som de andre retrieverne. Det er en flott turkamerat. Den kan høres farlig ut for de som ikke har noe på tomta di å gjøre. Den er snill mot andre hunder. Og den passer fint sammen med barn. Får den nok mosjon, og får bruke snuten jevnlig, så har du en hund som slukner når den kommer hjem. Da er det ikke sikkert at ringeklokka får han opp.

Rasestandard

En Curly coated retriever er en relativt stor hund. Den er sterk, elegant og høyreist. Pelsen er særegen med alle sine tette små krøller. Rasen skal ikke ha underull eller bare flekker. Den er intelligent, avbalansert, modig, vennlig, selvsikker og uavhengig. Hodet er kileformet og står i forhold til kroppen. Skalle og snuteparti er like lange. Stoppen er moderat. Øynene er store, ovale og skråstilte. Fargen skal stå i stil til pelsfargen. Ørene er relativt små, og bæres tett inntil hodet. Halsen er kraftig, lett buet og moderat lang. Kroppens overlinje er sterk og rett med kort, dyp og kraftig lend. Brystet er dypt. Under bevegelse bæres halen rett i rygglinjens forlengelse. Hundens bevegelse er lette, jordvinnende med godt driv. Idealhøyde for hannhunder er 67,5 cm, og 62,5 cm for tisper.

Andre kommentarer