Dvergpuddel

Dvergpuddel

Puddelen hører til gruppen selskapshunder. Den er harmonisk bygget, med karakteristisk krøllet pels. Puddelen er intelligent, alltid våken og aktiv, og har et harmonisk gemytt. Den gir inntrykk av eleganse og stolthet gjennom sin holdning og sine lette «trippende» bevegelser. Dette er en av de få rasene som ikke røyter. Denne egenskapen gjør at mange som har allergi mot hunder, likevel kan ha en puddel. Til gjengjeld må man være klar over at det å ha en puddel innebærer mye pelsstell!

Dvergpudelen er en glad og sosial hund som brukes som familiehund , til utstilling og LP & AG. Den er kjent for trofasthet og er lærevillig og lettrent. Godt egnet som familiehund. Den røyter ikke, og er tillitsfull og glad. Velger du en dvergpuddel så vil du få en hund full av fart og moro.

Rasestandard

Hjemland: Frankrike.

Harmonisk hund med karakteristisk kruset pels som danner krøller eller snorer. Våken og aktiv hund med intelligent uttrykk.

Elegant hode med rene linjer. Verken tungt og massivt eller overdrevent edelt. Velformet skalle med meget lett markert stopp. Sort nesebrusk hos sorte, hvite og grå (sølv) toypudler, og brun hos brune.

Øynene er svakt skråstilte og mandelformede med et livlig uttrykk. Fargen skal være sort eller meget mørkebrune, men kan være ravfargede hos brune. Ørene er temmelig lange og dekket med lang og bølgete pels.

Forbena er rette og parallelle, elegante og muskuløse. Potene er små og sluttede, og har kort oval form med svømmehud. Bakbena er også parallelle, godt utviklet og velvinklet.

Halen er ganske høyt ansatt, og bæres skrått oppover under bevegelse.

Rikelig pels. Pelsen er tykk fyldig og danner regelmessige krøller. Tillatte farger for CACIB er sort, hvit, brun, grå, rød og aprikos. Fargene blå, creme og café au lait finnes også men er ikke godkjente for Cert.

STØRRELSE
Foretrukket mankehøyde er mellom 28 og 30 cm.

Andre kommentarer

Svakheter hos rasen: Øyensykdommen PRA (Progressive Retinol Atrofi) hos toy, dverg og mellompuddel.