Dvergschnauzer sort/silver

Dvergschnauzer sort/silver

Dvergschnauzeren er en kvikk liten rase. Den røyter ikke, men krever jevnlig pelsstell. Den skal nednappes to ganger i året.

Dvergschnauzeren er en forminsket utgave av standardschnauzeren uten å vise uønsket dvergpreg. Den preges en miniatyrhunds temperament og adferd. Klokhet, utholdenhet, uforferdethet og årvåkenhet gjør dvergschnauzeren til en velegnet familiehund og som brukshund.

Rasen ble renraset ca 1900, og var en utmerket rottefanger.

Rasestandard

Mørke, ovale og fremadrettede øyne. Nedre øyelokk skal ligge an mot øyet slik at blinkehinnen ikke er synlig. Ørene skal være høyt ansatt og likesidig båret. De skal ikke sitte for tett sammen og heller ikke være lette og «flagrende».

Den edelt bøyde halsen skal være kraftig ansatt og stå i forhold til hundens masse. Den skal ikke være for kort eller grov. Nakken skal være kraftig, og vakkert buet. Halshuden skal være stram og uten rynker. (Tørr hals) Kroppen skal være normalt kraftig bygget og skal virke kvadratisk.

Rasen skal ha stri, hard og tett pels. Den skal bestå av tett underull og ikke for kort hardt dekkhår som skal være strie, ikke lurvete og bølget. Hode og benhår skal også være stritt. På issen og ørene skal pelsen være noe kortere enn på resten av kroppen. Et typisk kjennetegn for rasen er det strie skjegget og de buskete brynene som skygger lett for for øynene.

Fargen på sort/sølv: Sorte dekkhår og sort underull. Sølvfargede(hvite) tegn over øynene,på strupen og på kinnene, på fremsiden av brystet, på midten av forbenene,på potene,på bakbenenes innside og bak under halen. Pannen,nakken og utsiden av ørene skal være sort.

Mankehøyde: begge kjønn: 30-35cm. Vekt: begge kjønn: 5.5 – 8 kg.

Andre kommentarer