Engelsk bulldog

Engelsk bulldog

Ingen, har noensinne, kunnet ferdiggjøre setningen: ”Jeg liker bulldogen fordi………..” i 25 ord, eller mindre, fordelene ved denne hunden er alt for mange. En bulldogs skjønne natur er i sterk kontrast til dens ytre – den kan virke temmelig tøff. Men man venner seg til det.

Bulldogen starter aldri slagsmål, det behøver den ikke. Den får aldri sin eier opp i problemmer ved å være agressiv, dens motto er nemlig: ”Fred – ellers får du virkelig problemer.” Den forventer at ethvert menneske eller enhver hund er like vennlig som den selv, den er ikke selv helt klar over det skremmende inntrykk den gjør på både mennesker og andre hunder. Men nåde være med den som starter bråk for en bulldog kjenner kun en ting: Den slåss til den vinner – eller hvis nødvendig, ofrer sitt liv.

Det er en kombinasjon av dens ytre, og det sentimentale, litt sørgelige utrykk som gjør ”surmuleren” så tiltrekkende.At den samtidlig er meget følsom, gjør ikke det hele dårligere.

Bullldogen er den perfekte hund, stille og rolig. Den bjeffer nesten aldri. Og sist men ikke minst, en bulldog liker å kjøre bil, tog, båt og fly. Den blir nesten aldri bilsyk eller sjøsyk, spesielt ikke hvis du unnlater å fore den før du drar hjemmefra.

Den er lett å stelle. Rasen er korthåret og skal ikke trimmes eller klippes. Den trenger ikke altfor mye morsjon. Bulldogen er ønskehund for de dovne, eller sagt med andre ord, for eldre og handikappete er bulldogen den perfekte rase.

Bulldogen er ingen enmanns hund. Den har sine favorittmedlemmer i familien, men den har ett hjerte så stort at det er plass til alle. Den kunne aldri finne på å stikke av og selv om du ikke skulle tro det, kan du være sikker på at huset ditt er beskyttet når du ikke er hjemme. Bulldogens utseende gjør at de fleste løper når de ser den.

Rasestandard

En glatthåret, tettbygget hund som er ganske lavstilt, bred, kraftfull og kompakt. Hodet er massivt og ganske stort i forhold til hundens totale størrelse.Ansiktet er kort og snuten er bred og butt med svak oppstoppernese.

Kroppen er kort og kompakt. Bena er kraftige,muskuløse og harde. Bakparten er høy og kraftig, men noe lettere sammenlignet med den tyngre forparten.

Hunden gir inntrykk av besluttsomhet,styrke og energi. Den er våken, dristig, lojal, pålitelig og modig.Den har et barskt og bistert utseende,men er innehar av en hengiven natur.

Skallen er stor, i tillegg til at hodet er bredt og firkantet. Kinnene er runde og trer godt frem på hver side bakenfor øynene. Pannen er flat med løs og rynket hud. Snuten og neseåpningene er store,brede og svarte.

Sett forfra skal øynene være lavt plassert i ansiktet,og så langt fra ørene som. De skal være runde og middelstore,og skal verken være utstående eller dyptliggende.Fargen skal være svært mørk, nesten svart, og det skal ikke vises noe hvitt når hunden ser rett fremover.

Ørene skal være høyt ansatt. De skal være plassert langt fra hverandre,så høyt oppe og så langt fra øynene som mulig. Ørene skal være små og tynne,den bakerste del av øret brettes innover,ørets forkant brettes ut og bakover slik at innsiden av øret vises,- såkalt ”rosenøre”

Halsen har moderat lengde og er meget kraftig, dyp og sterk.Godt buet i bakkant, med mye løs, tykk og rynket hud rundt strupen.

Skuldrene er brede,dype og tettsluttende, kraftige og muskuløse, og gir inntrykk av å være ”spikret” til kroppen. Brystkassen skal ha stor omkrets,og er rund bak forbena. Forbena skal være meget kraftige og sterke, velutviklede, bredstilte, tykke, musuløse og rette. Forbena er ganske korte i forhold til bakbena.

Brystkassen er bred, rund sett fra siden, fremtredende og dyp. Ryggen er kort og kraftig.

Bena er kraftige og muskuløse.Bakbena har lengre proporsjoner enn forbena,slik at lendepartiet skyves oppover. Hasene er svakt vinklet og lavt ansatt. Frempotene er middelstore og moderat avrundet. De er rette,og dreier svakt utover.Bakpotene er runde og kompakte.Tærne er tykke og kompakte og godt adskilt,slik at knoklene blir framtredende og høye

Lavt ansatt hale som bæres nokså vannrett ut og deretter vinkles nedover.Lengden er moderat, heller kort enn lang, tykk ved roten,-og avtar så gradvis i en fin spiss. Bæres hengende, halespissen må ikke bøye oppover, og halen må aldri bæres over ryggen.

Hunden beveger seg tungt og bundet og synes å gå med korte, hurtige skritt på tåspissene. Bakbena løftes ikke høyt,men synes å gli over bakken. Den løper med den ene skulderen noe fremskutt.

Pelsen skal være fin, rett og glatt. Om den synes hard,skal dette kun vært fordi hårene er korte og tette,aldri fordi den er strittende. Ensfarget eller ensfarget med svart maske eller svart neseparti. Kun ensfarget i klare,rene farger,så som brindle (stripete), forskjellige nyanser av rød, lys brun, gulbrun etc., hvit og broket (for eksempel en kombinasjon av hvitt og en av de foran nevnte farger)

Størrelse: Hannhund: 25 kg, Tispe 22,7 kg

Andre kommentarer