Haldenstøver

Haldenstøver

Norsk støver brukt til jakt.

Rasestandard

0pprinnelsesland: Norge. Rektangulær, stolt og kraftig, men ikke tung hund.

Hodet skal være tørt, middels stort og velproporsjonert. Skallen er svakt hvelvet og nakkeknølen er lite fremtredende. Svakt markert stopp.

Øynene skal være mørkebrune og middels store med rolig uttrykk. Middels høyt ansatte ører. Når de trekkes fremover skal de rekke til midt på neseryggen.

Rette, tørre forlemmer med grov benstamme. Langt, muskuløst, skråstilt skulderblad. Brede lår med god muskulatur. God vinkling i knærne. Ovale, velvede, helst sluttede poter med godt hårlag mellom tærne. Sporer tillatt på bakbeina, men ikke ønskelig.

Ryggen skal være rett og kraftig. Bred og muskuløs lend. Ubetydelig opptrukket underlinje. Middels høyt ansatt hale som er forholdsvis grov og skal rekke omtrent til hasen. Den bæres forholdsvis lavt. Lette, markvinnende og parallelle bevegelser.

Pelsen er stri, tett og rett med tett underull. Fargen er hvit med sorte flekker, tanfargete (brune) tegninger på hode, på bena og undertiden i overgangen mellom sort og hvitt. Sort farge får ikke dominere, og små sorte og brune spetter er uønsket.

Mankehøyde: Hannhunder 52-60 cm, idealhøyde 56 cm. Tisper 50-58 cm, idealhøyde 54 cm

Andre kommentarer

En haldenstøver er en jakthund, og bør kun erhverves til dette formål.