Keeshund

Keeshund

Keeshond er en gammel hollandsk rase som blant annet ble brukt som vakthund på Kanalbåtene. I dag er den mer kjent som en vennlig familiehund.

En kees er alltid oppmerksom, livlig og usedvanlig hengiven overfor sin eier. Meget lærevillig og lett å oppdra. Dens mistro ovenfor fremmede og dens manglende interesse for jakt gjør den til den ideelle vokter av gård og grunn.

Rasen tåler allslags vær, er robust og har en svært høy levealder.

Det sies om keeshond: Når du får en «kees», får du en venn for livet.

Rasestandard

Opprinnelsesland: Tyskland. En keeshond er en vakker hund med sin vakre pels som på grunn av rikelig med underull står ut fra kroppen. Den har et middels stort spisshundhode med moderat til markert stopp. Øynene er middels store, mandelformede, lett skråstilte og mørke. Ørene er små og relativt lettstilte. De er høyt ansatte og bæres alltid rett oppadstående.

Rette, middels lange forlemmer med gode faner på baksiden av underarmen. Baklemmene er rette og muskuløse med bukser ned til haseleddet. Potene skal være så små som mulig, runde og sluttede som kattepoter.

Ryggen er relativt kort og rett. Krysset er bredt og kort, og ikke fallende. Buken er bare moderat opptrukket. halen er høyt ansatt og middels lang. Fra haleroten bæres den opp og framoverrullet godt ned mot ryggen. Halen er svært busket. Bevegelsene til en kees er flytende og spenstige med godt fraspark.

Pelsen er dobbel med lange, rette og utstående dekkhår, og kort, tykk vattlignende underull. På hodet, ørene, forsiden av beina og poter er pelsen kort og fløyelsaktig. Resten av kroppen er dekket av rikelig lang pels. Hals og skuldre er dekket av tett man. Fargen er gråsjattert – sølvgrå med sorte hårspisser. Rundt øynene er det en tydelig tegning i sort. Man og skulderring er lysere. Halens underside og buksene er lys sølvgrå.

Mankehøyde: hannhund/tispe 49 cm. +/- 6 cm.

Andre kommentarer