Landseer

Landseer

Landseeren er en stor og robust hund som utstråler ro, og som er enkel ved mild oppdragelse. Den er godmodig og lekelysten, og er en hund som må ha mye plass. Landseere liker å være utendørs sommer som vinter, og elsker vann. Glad i barn.

Rasestandard

Opprinnelsesland: Tyskland/Sveits. Landseeren gir inntrykk av å være stor, kraftig og harmonisk. Har et renskåret hode med edelt uttrykk. Markert men ikke utpreget, stopp. Sort nesebrusk og lepper. Saksebitt.

Øynene middels store, mandelformede og med et vennlig uttrykk. Brune til mørkebrune av farge, lysebrune kan tolereres. Middels store trekantede ører som når til øyenkroken.

Meget velutviklet musklatur i ben. Kraftig benstamme. Velvinklede. Store, velformede kattepoter. Tærne forbundet med kraftig svømmehud nesten til tåspissene. Kroppen bred og kraftig. Muskuløs. Lett opptrukket underlinje. Kraftig hale som er godt dekket av tett, buskete pels men uten fane. Bevegelsene til landseeren er jordvinnende og elastiske.

Pelsen er rett, tett og myk å ta på. Sort hode med hvitt, gjennomgående bliss og sorte, klart markerte, avtegninger på kropp og bakdel. Helt ren hvit grunnfarge foretrekkes.

Mankehøyde: hannhunder 72-80 cm., tisper 67-72 cm.

Andre kommentarer