Rottweiler

Rottweiler

Rottweileren er i utgangspunktet en tysk kvegdriverhund med aner tilbake til romerriket. Rottweileren er en sterk, rolig, verdig og godmodig, men har dessverre fått et ufortjent dårlig rykte. Noe som kan skyldes feil i avl og ukyndige/egnede hundeeiere.

Rottweileren er meget arbeidsglad og eieren må være forbredt på å aktivisere den både fysisk og mentalt. Den er i utgangspunktet svært lettlært og virkelig en hund som ønsker å gjøre det du krever av den. Rottweileren er utholdende og har stor pågangsvilje.

Rottweileren er vanligvis meget vennlig og barnekjær og finner seg i det utroligste, men man bør ta hensyn til om hunden er vandt til barn og at ikke barnet blir for voldsomt.

Hunden vokter gjerne hus og hjem. De kan godt slippe personer inn, men da slipper de dem ikke bestandig ut igjen… Aggresivitet, skyhet, nervøsitet er IKKE typisk for en rottweiler!

Rasestandard

Opprinnelsesland. Tyskland. Rottweileren er en middelsstor til stor hund. Tettbygd, men hverken tung eller lett. vennlig, meget hengiven og oppmerksom. Selvsikker og nervefast. Rottweileren reagerer med stor oppmerksomhet overfor omverden.

Middels lang skalle. Bred mellom ørene og skal ha markert stopp. Rottweilere skal ha moderat avsmalende snuteparti med rett neserygg. Lepper og nesebrusk skal være sorte. Gommene skal være så mørke som mulig. Bittet skal være sterkt og fullstendig, saksebitt. Øynene skal være middels store og mandelformede med dypbrun farge. Ørene skal være middels store. De er trekantede og hengende høyt ansatt.

Kraftig. muskuløs hals. Rette ben som er kraftig utviklet. Svært musuløse. Godt vinklede bakben. Potene skal være godt sluttet, hvelvede med sterke tær og korte sorte klør. Kroppen skal være kraftig. Ryggen rett, brystet rommelig og underlinjen ikke opptrukket. Halen bæres vannrett i forlengelse av rygglinjen.

>Rottweileren er en traver. Har harmoniske, stabile, kraftfulle og frie bevegelser med god skrittlengde.

Dekkpelsen er grov, tett og fast tilliggende. Underullen skal ikke stikke fram gjenneom dekkpelsen. Fargen er sort med velavgrensede tegninger av rødbrun farge på kinn, snute, halsens underside, bryst, ben, oversiden av øynene og rundt anus.

Mankehøyde:
Høyde på hannhunder:
61-62 cm = liten
63-64 cm = middels stor
65-66 cm = stor (korrekt størrelse)
67-68 cm = meget stor
Vekt ca. 50 kg

Høyde på tisper:
56-57 cm = liten
58-59 cm = middels stor
60-61 cm = stor (korrekt høyde)
62-63 cm = meget stor
Vekt ca. 42 kg

Andre kommentarer

Man anbefaler førstegangseiere å anskaffe tispe. Man bør ikke kjøpe rottweiler uten å gå via Norsk Rottweiler Klubbs avlsråd/ valpeformidler.