Skye terrier

Skye terrier

Skye terrier er en trivelig familiehund, som ubetinget elsker sin familie og deres venner. Den utviser et bredt register, fra klovnerier til det dypeste alvor. Rasen kan være reservert og virke uinteressert i mennesker den ikke kjenner, men det finnes også mange eksempler på det motsatte. Skye og barn pleier å være en utmerket kombinasjon, men betinger selvfølgelig at barna har den nødvendige respekten for andre individer. Tidlig sosialisering i forskjellige situasjoner er spesielt viktig for en skye, og den må oppdras konsekvent, men med kjærlighet, respekt og kanskje en smule humor. Pelsen krever regelmessig gjennombørsting, men dette bør ikke være altfor avskrekkende. De vanligste fargene er grå, sort eller kremfarget. Skulderhøyde er ca. 25 – 35 cm.

Litt historikk om rasen: Skye Terrier stammer som navnet forteller fra den skotske øya Skye. Man kjenner til skye lignende hunder allerede fra 1500-tallet, hvor lokale terriere ble paret med langhårete hunder fra forliste spanske skip tilhørende den spanske armada. I 1842 fikk dronning Victoria en skye i presang, og dette ble begynnelsen på rasens glanstid som motehund i den engelske sosietet. Rasens mot og trofasthet er legendarisk, noe som bekreftes med historien om Greyfriars Bobby fra Edinburgh. Bobby voktet sin herres grav i 14 år, og fikk for dette reist en bronsestatue av seg i byen.

Rasestandard

Utdrag fra rasebeskrivelsen:
Helhetsinntrykk: Lang og lav med rikelig pels. Dobbelt så lang som høy. Synes å bevege seg med uanstrengt kroppsføring. Kraftig benstamme, kropp og kjeve.
Ører: Stående eller hengende. (Stående er mest vanlig)
Bevegelser: Frie, uanstrengte og aktive og gir et mer eller mindre flytende bilde.
Pels: Dobbel pels. Kort, tett, bløt og ullen underull. Lang, hard, rett og flat dekkpels uten krøller.
Farge: Sort, mørk eller lys grå eller krem; alle med sorte markeringer.

Andre kommentarer

Rasen ivaretas i Norge av Norsk Terrier Klub. Ta gjerne kontakt med NTK`s raserepresentant for mer informasjon.
Se www.ntk.org