Toy puddel

Toy puddel

Toypuddelen er en glad og sosial hund som brukes som familiehund , til utstilling og LP & AG. Den er kjent for trofasthet og er lærevillig og lettrent. Godt egnet som familiehund. Den røyter ikke, og er tillitsfull og glad. Velger du en toypuddel så vil du få en hund full av fart og morro.

Rasestandard

Hjemland: Frankrike. Harmonisk hund med karakteristisk kruset pels som danner krøller eller snorer. Våken og aktiv hund med intelligent uttrykk.

Elegant hode med rene linjer. Hverken tungt og massivt eller overdrevent edelt. Velformet skalle med meget lett markert stopp. Sort nesebrusk hos sorte, hvite og grå (sølv) toypudler, og brun hos brune.

Øynene er svakt skråstilte og mandelformede med et livlig uttrykk. Fargen skal være sort eller meget mørkebrune, men kan være ravfargede hos brune. Ørene er temmelig lange og dekket med lang og bølgete pels.

Forbena er rette og parallelle, elegante og muskuløse. Potene er små og sluttede, og har kort oval form med svømmehud. Bakbena er også parallelle, godt utviklet og velvinklet.

Halen er ganske høyt ansatt, og bæres skrått oppover under bevegelse. Toypuddelens bevegelser er lette og fjærende – aldri lange og flytende.

Rikelig pels. Pelsen er tykk fyldig og danner regelmessige krøller. Farger er rød, brun, grå (sølv), sort, hvit og aprikos. Tillatte farger for CACIB er sort, hvit, brun, grå, rød og aprikos. Fargene blå, creme og café au lait finnes også men er ikke godkjente for Cert.

Toypuddelen er den minste av puddelrasene, med en mankehøyde på 23-28cm (idealhøyde 25cm).

Andre kommentarer

For mer informasjon ta en titt på norsk puddel klubbs internettside: www.puddelklubb.no