Tysk jaktterrier

Tysk jaktterrier

Tysk jaktterrier er en rase som er skapt i Tyskland. Ruhåret black-and-tan engelsk terrier hadde de hatt lenge i Tyskland, og denne krysset de med en hjemlig fox terriertype. Man har klart å få fram en allround, passe stor jakthund som kan brukes som hihund, sporhund, drivende hund og til og med som apportør på land og i vann. Rasen er en typisk jaktspesialist med tøft temperament og stor skarphet. Den er meget reservert overfor fremmede. Som jaktkamerat er den meget populær blant jegere.

Rasestandard

Rett overlinje, godt markert manke og en strek, rett ikke for kort rygg.
Lend: Kraftig muskulatur. Kryss: Flatt, kraftig muskulatur. Bryst: Dypt, godt velvet ribben, ikke for bredt, langt brystben med lange bakre ribben.
Underlinje/buk: Elegant bue bakover; korte stramme flanker, lett opptrukken buk. Hale: Godt ansatt på det lange krysset. Bør bæres litt hevet en utpreget rett opp, skal aldri bæres inn over ryggen

Farge: Sort, mørkebrun, sortgrå melert med rødgule avgrensede tegninger på øyebryn, snute, bryst, ben og rundt analåpningen. Lys og mørk maske like tillatt. De kan også ha små hvite tegninger på bryst og tær.

Mankehøyde: Hannhunder og tisper 33-40 cm
Vekt: Hannhunder 9-10 kg, tisper 7,5-8,5 kg

Andre kommentarer